У Полтаві співробітники поліції та прокуратури задокументували черговий факт одержання неправомірної вигоди фахівцем медико-соціальної експертизи.

 

Цього разу на хабарі попався лікар спеціалізованого кардіологічного МСЕКу. За продовження групи інвалідності одному з місцевих жителів ескулап вимагав і отримав понад 3 тисячі гривень. Спіймавши його на гарячому, правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження саме за «хабарницькою» статтею. Згідно з нею, зловмиснику світить до 10 років позбавлення волі. Та чи дійде до реального покарання?


Надто з огляду на те, що це далеко не перша спроба перервати хабарницькі ланцюжки у системі медико-соціальної експертизи на Полтавщині. Минулого року в обласному центрі набагато «гучніше» затримували медсестру й очільницю одного із МСЕКів. Причому остання потрапляла у схожі «халепи» не раз протягом багатьох років. Однак і тепер їй вдалося вийти сухою з води...


Те, що правоохоронці називали хабаром, отриманим через посередницю-медсестру, згодом перекваліфікували на «подарунок», який підпадав лише під адміністративне покарання. Та суд звільнив одіозну жінку-посадовця навіть від нього: мовляв, замало доказів... Тож вона тепер також через суд домагається відновлення на посаді.

Полтава.