Нагадаємо, що міський голова Володимир Буряк одразу після вступу на посаду, оголосив, що всі комунальні підприємства міста будуть перевірені авторитетними аудиторськими компаніями. Оприлюднено результати трьох перевірок. 

Так, за результатами аудиту на КП "Водоканал", до НКРЕКП спрямовані документи для розрахунку послідовного (в травні--червні поточного року) зниження тарифів на 31 копійку. Спочатку знижку отримають промислові споживачі води та приватний сектор, а потім і жителі багатоквартирних будинків. Нагадаємо, що нині вартість одного кубометра води в Запоріжжі становить 7,32 гривні.  

А перевірка житлового монополіста КП "Основа" виявила, за словами В. Буряка, порушень аж на цілих 80 мільйонів гривень. Окрім уже звичних зловживань (завищення вартості робіт і цін на матеріали, а також порушення під час проведення тендерних процедур), з'ясувалося, що ледь не третина працівників підприємства -- "мертві душі". Тобто зарплату люди отримують, а на роботі не бувають. Матеріали аудиту будуть передані до правоохоронних органів, а стосовно керівника КП розпочато процедуру звільнення з посади.

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

Запоріжжя.

 

Голос України