Міжнародні спостерігачі інспектували район Донецька, Авдіївки та Ясинуватої. Утім, одразу як вони поїхали, бойовики відкрили масований вогонь майже по всій лінії розмежування. 


За даними прес-центру АТО, за останню добу зафіксовано понад 40 обстрілів. З мінометів, гранатометів, стрілецької зброї та БМП бандити гатили по опорних пунктах ЗСУ поблизу Новотроїцького, Водяного, Широкиного, Луганського, Авдіївки, Пісків. Уже традиційно найгарячіше було у Зайцевому, що поруч з окупованою Горлівкою. Там терористи гатили з мінометів та великокаліберних кулеметів. Поблизу Опитного та Мар’їнки активізувалися ворожі снайпери.


Що відбувається на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Обстрілюють нас із зенітних установок, гранатометів різних систем та кулеметів великого калібру. Регулярно прилітають міни 80 і 120 мм. Учора десь півдня було спокійно. Приїжджали представники ОБСЄ. З вечора обстріли поновилися. На щастя, втрат немає. Усі живі й здорові. Чекаємо, що ситуація загостриться. Адже РФ поблизу Донецька накопичує важку техніку. Наша розвідка зафіксувала неподалік наших позицій ворожі танки й САУ. Готуємося до найгіршого. Тривожна інформація до нас надходить з Авдіївки. Там загинув наш побратим. Декілька хлопців поранено».


За інформацією ГУР Міноборони, шестеро військовослужбовців РФ загинули, ще майже два десятки поранено протягом останніх днів у зоні АТО. «Лише з 10 по 15 березня через населений пункт Дякове, що на Луганщині, до російського Куйбишево вивезли 60 загиблих російських військових», — зазначили в прес-службі відомства.


За даними розвідки, РФ і надалі постачає бойовикам озброєння та пальне. Так, днями до Харцизька доправлено чотири самохідні артилерійські установки, шістнадцять броньовиків та чотири вагони з боєприпасами.