Футбол. Ліга Європи. 1/8 фіналу. Матчі у відповідь. 17 березня.


«Байєр» (Німеччина) — «Вільярреал» (Іспанія). 0:0 (перший матч — 0:2). «Лаціо» (Італія) — «Спарта» (Чехія). 0:3 (1:1). «Валенсія» (Іспанія) — «Атлетик» (Іспанія). 2:1 (0:1). «Брага» (Португалія) — «Фенербагче» (Туреччина). 4:1 (0:1). «Манчестер Юнайтед» (Англія) — «Ліверпуль» (Англія). 1:1 (0:2). «Севілья» (Іспанія) — «Базель» (Швейцарія). 3:0 (0:0). «Тоттенгем» (Англія) — «Боруссія» (Німеччина, Дортмунд). 1:2 (0:3).


***


«Андерлехт» (Бельгія, Брюссель) — «Шахтар» (Україна, Донецьк). 0:1. Гол: Едуардо, 90+3. Перший матч — 1:3.


«Андерлехт»: Прото, Нагар, Мбоджі, Нейтінк (Сілла, 78), Дешагт, Бадж (Тілеманс, 71), Дефур, Прат, Ашампонг, Езекіль (Гассан, 71), Окака. Тренер — Беснік Гасі.


«Шахтар»: П’ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Ісмаїлі, Степаненко, Малишев, Марлос (Едуардо, 90+1), Коваленко (Ордець, 88), Тайсон (Дентіньо, 83), Феррейра. Тренер — Мірча Луческу.


Вилучено Кучера, 84 (два попередження), Мбоджі, 86 (пряма червона картка).


Рефері — Антоніо Матеу Лаос (Іспанія).


Брюссель. «Констант Ванденсток». 13 785 глядачів. 
3 градуси.


***


Гостьова поразка з рахунком 1:3 майже завжди зберігає пристойні шанси на успіх за підсумками протистояння, що складається з двох матчів. Але «Андерлехт» не дуже вірив у те, що зможе пройти «Шахтар». Бельгійці нічим не здивували й зазнали поразки в матчі, який за логікою мав би закінчитися нульовою нічиєю.

 


Схоже, на нічию вийшов грати у брюссельському поєдинку «Шахтар». І такий прагматичний футбол приніс нашій команді бажаний результат. Власне, то була нагорода за вміння тримати удар.
Єдиний у матчі гол за миті до фінального свистка забив Едуардо (на знімку), який за дві хвилини до цього вийшов на заміну. Натомість вилучень на фініші зустрічі трапилося цілих два. І тепер «Шахтареві» в першому матчі чвертьфіналу доведеться обходитися без Кучера, котрий пропустить зустріч через дискваліфікацію.


Мірча Луческу:


— Ми готувалися до складної гри. У першому таймі наші суперники нічого не створили, бо ми перекрили їм усі зони й не давали можливості позиційно атакувати. У другому таймі «Андерлехт» діяв агресивно і надто жорстко, за що й одержав свої жовті картки.


Перемогу нам приніс Едуардо, котрий має великий досвід міжнародних матчів. Він добре читає гру, опиняється там, де потрібно перебувати в завершальній стадії атаки. Відразу знаходить слабкі місця суперника. У нього завжди все продумано. Тому він часто забиває наприкінці зустрічі, коли всі вже втомилися. Можемо йому лише подякувати.


На жаль, залишилися без Кучера. Його можуть замінити Ордець або Кривцов — інших варіантів у нас немає. Готуватимемося до кожного матчу, а характер і організація гри, як сьогодні, допоможуть нам у майбутньому.


Ми мали кращий вигляд, ніж у поєдинку з «Дніпром», коли багато помилялися в центрі оборони. Сьогодні «Шахтар» діяв уважно й дочекався свого шансу. Рахунок на табло відповідав подіям на полі. Я задоволений результатом і тим, що ми йдемо далі...


Фото uefa.com.