БРИФІНГ

 

У парламенті створено нове антикорупційне міжфракційне депутатське об’єднання «Наступ». Нині до його складу входить десять народних депутатів. Співголовами стали Андрій Левус, Ігор Артюшенко та Микола Княжицький. Головне завдання об’єднання — очищення України від примари «русского мира».


«Уже два роки триває війна, ми бачимо події на фронті, але глибоко в тилу — в інформаційному, економічному та політичному просторах триває окупація», — наголосив під час брифінгу Андрій Левус («Народний фронт»). За його словами, майже 40 відсотків реального сектору економіки і значна частина фінансового сектору дотепер перебувають у руках російських олігархів.


«Очевидно, що вони впливають на економіку та політику нашої країни. Не очищено інформаційний простір. Крім того, ми бачимо спроби політичного реваншу проросійських кримінальних сил. Найяскравішою фігурою в спробах реваншу є Віктор Медведчук. Тому ми ініціювали кампанію зі збору підписів народних депутатів з вимогою до правоохоронців перевірити його та заборонити діяльність його організації «Український вибір», — зауважив парламентарій.


Діяльність об’єднання матиме не так теоретичний характер, як практичний. Депутати вже напрацювали пакет — десять антиокупаційних законопроектів. Перші чотири будуть внесені до парламенту у найближчий час. Обранці, по-перше, пропонують заборонити увесь медіаконтент Російської Федерації в Україні. По-друге, гастролі російських театрів за винятком тих людей, які публічно підтримали Україну, засуджували окупацію або підписали розписку до Мінкульту, що вони проти агресивної політики Росії. По-третє, пропонують ліцензувати весь бізнес, бенефіціарами яких є фізичні або юридичні особи країни-агресора. А також заборонити таким компаніям участь у державних закупівлях. Ще один закон стосується заборони використовувати у назвах прізвища імператорів, генералів та чиновників Російської імперії, які здійснювали окупаційну політику щодо України у XVІІІ—XІX століттях.