Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман провів зустріч із представниками вугільної промисловості (на знімку), на якій обговорив нагальні проблеми галузі.

 

 


Глава парламенту зазначив, що необхідно знайти можливості для відродження, розвитку та системної підтримки вугільної промисловості України.


Представники шахтарів окреслили низку головних проблем промисловості. Зокрема, учасники обговорення повідомили, що державним бюджетом на 2016 рік не передбачено положень державної підтримки галузі, що ще більше загострює ситуацію у вугільній промисловості.


Серед інших проблем, які потребують розв’язання, за їхніми словами, — затримка з виплатами заробітних плат, необхідність їх підвищення до належного рівня та проведення модернізації шахт. У зв’язку з цим представники галузі закликали ухвалити низку зареєстрованих у Верховній Раді законопроектів, необхідних для розв’язання зазначених проблем.


Сторони домовилися 22 березня провести зустріч за участі представників Міністерства фінансів, Міністерства соціальної політики, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, а також Міністерства енергетики та вугільної промисловості для фахового детального обговорення проблем галузі та зареєстрованих законопроектів. «Я обіцяю з вами спільно у вівторок зібратися і шукати системний вихід із ситуації», — запевнив шахтарів Володимир Гройсман.


Прес-секретар Голови Верховної Ради України.


Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.