З почуттям надзвичайної скорботи сприйняв звістку про передчасну смерть видатного українського митця, політичного і громадського діяча, правозахисника, заслуженого діяча мистецтв України, народного артиста України, голови Національної спілки театральних діячів України, професора Київського державного університету театру, кіно та телебачення імені І. Карпенка-Карого, народного депутата України першого — п’ятого скликань 
Леся Степановича ТАНЮКА. 

 


Україна зазнала непоправної втрати. Відійшов у вічність унікальний майстер сцени, талановитий поет та публіцист, один із творців культурного простору незалежної Української держави, автор і співавтор 60 законів, зокрема таких знакових, як «Про культуру» та «Про мови в Українській РСР», ініціатор проведення перших парламентських слухань, присвячених питанням державної символіки та вшануванню жертв Голодомору 1932—1933 років. 


Глибоко сумую та поділяю біль рідних і близьких. Але лишається наша пам’ять. Лишаються вистави, оплески глядачів. Залишаються тисячі сторінок численних книжок. 


Лишається нова Україна — незламна, вільна, якій він присвятив усе своє життя. 


Голова Верховної Ради України Володимир ГРОЙСМАН.