Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 19-й тур.
19 березня. «Чорноморець» — «Олександрія». 1:2. Одеса. «Чорноморець». 3 500 глядачів. Рефері — Кутаков (Київська область). Голи: Мартиненко, 59 — Полярус, 10, Леонов, 80.
«Сталь» — «Говерла». 1:0. Дніпропетровськ. «Метеор». 500 глядачів. Рефері — Дердо (Чорноморськ). Гол: Лазич, 60 (п).
«Металіст» — «Ворскла». 0:3. Харків. ОСК «Металіст». 3 723 глядачі. Рефері — Іванов (Донецька область). Голи: Хльобас, 17, Шиндер, 29 (п), 50.
«Металург» — «Шахтар». -:+.
20 березня. «Олімпік» — «Волинь». 1:1. Київ. НТК імені Віктора Баннікова. 300 глядачів. Рефері — Козик (Мукачеве). Голи: Матяж, 51 — Польовий, 54.
«Карпати» — «Дніпро». 0:1. Львів. «Арена-Львів». 8 451 глядач. Рефері — Абдула (Харків). Гол: Зозуля, 62.
«Динамо» — «Зоря». 1:0. Київ. НСК «Олімпійський». 6 919 глядачів. Рефері — Можаровський (Львів). Гол: Мораес, 76.
«Шахтар» цей тур пропустив, бо мав грати із запорізьким «Металургом», який виключено з УПЛ.
Таке враження, що вболівальники бойкотують чемпіонат. Цьому підтвердження — майже порожні трибуни стадіонів. Навіть на центральному матчі туру в столиці, де зустрічалися лідер і третя команда турніру, ми стали свідками глядацького антирекорду на головній спортивній арені країни. Щоправда, ще менше вболівальників побувало, здається, на кубковому матчі «Динамо» з «Олександрією».
Звичайно, вплив на ситуацію має негода. То навіщо, скажіть, у неділю під час опадів (сніг) призначати матч на НСК «Олімпійський» о 19:30? Невже не можна було його почати раніше.
Утім, було б примітивно валити всі негаразди на погоду і початок поєдинків. Усе значно серйозніше. Важко передбачити, скільки клубів дотягнуть до фінішу. Он запорізький «Металург» уже зійшов з дистанції. На черзі «Волинь», від якої, за словами тренера і президента цього клубу Віталія Кварцяного, відмовилися спонсори. І наставник оголосив, що в наступному сезоні команди з такою назвою в Прем’єр-лізі ми не побачимо.
Може з’явитися новий колектив, скажімо «Торпедо», котрий почне свій шлях у Другій лізі. Прикро, бо «Волинь» протягом останніх років перетворилася на цікавий ансамбль, здатний боротися за високі місця в еліті українського футболу і навіть претендувати на виступи в Лізі Європи.
А що буде з «Чорноморцем», «Металістом», «Говерлою»?..
Отже, ми, на жаль, ввійшли в зону невпевненості в завтрашньому дні. І це непокоїть найбільше. Хоча і ФФУ, і нове керівництво Прем’єр-ліги обіцяють зміни на краще. Що 12 клубів у наступному чемпіонаті — явище тимчасове. А ми за декілька років неодмінно повернемося до варіанту чемпіонату з 16 учасниками...

***

Але повернімося по зустрічі «Динамо» — «Зоря». Як і очікувалося, матч відбувся за драматичним сценарієм. Господарі лише раз провели ефектну атаку і вирвали перемогу. Зробив це настирно і майстерно, як і належить класичному нападнику, Мораес (на знімку ліворуч).

Але, якщо бути відвертими, у динамівців протягом більшої частини ігрового часу гра, як кажуть, не клеїлася. А гості добре оборонялися і гостро контратакували. А в цілому було більше боротьби, ніж, власне, самого футболу.

***

— Важкий матч, — сказав після зустрічі наставник киян Сергій Ребров. — «Зоря» вкотре довела, що по праву посідає третє місце. Луганчани діяли організовано, компактно в обороні, намагаючись шукати свої шанси на контратаках.
Радий, що у цій ситуації ми не збилися на навал, а в результаті таки розхитали оборону суперника та заслужено забили переможний м’яч. Ми не створили великої кількості гострих моментів, але, напевно, у цьому заслуга «Зорі».
Я подякував хлопцям, бо це була гра навіть більше, ніж за шість очок. Радий, що Мораес витримав і забив важливий м’яч. У Хачеріді, на жаль, дуже складна ангіна. Три дні він узагалі був на антибіотиках...

Фото fcdynamo.kіev.ua.