Україна виконує Мінські домовленості. Ми змушені це робити. На нас світ дивиться як на цивілізовану державу, на відміну від агресора — Росії.

Але боляче за бійців 58-ї Сумської бригади під час нічного бою 20 березня у авдіївській промзоні. На обстріли з боку російських найманців зі 120 мм мінометів та САУ калібру 152 мм українські військовики відповідали тільки АГСами та стрілковою зброєю.
Петрович-«Барс» та Санта, військовослужбовці Збройних Сил України, посилаючись на дані розвідників, вміло і чітко керували боєм. Для розуміння ситуації — промзона, це не якесь локальне місце, обмежене кордонами чи стінами. Промзона — це відносно велика територія — будинки, цехи, майданчики. І на неї можна зайти з різних сторін, навіть із тилу. Сепари, прикриваючись дачами, лісопосадками лізуть групами між заростями. За два роки дерева розрослися. Бійці називають місцевість в’єтнамськими джунглями. Отже, у тепловізор видно, як група терористів заходить у один із цехів під акомпанемент ворожого мінного обстрілу. Але викурити ту групу навіть АГСом неможливо. Потрібно щось потужніше. Але є чіткий наказ верхніх штабів — «Заборонено!»
Бій скінчився за північ без втрат з нашого боку, про терористів — невідомо. Вони намагаються приховати чисельність загиблих та поранених. Та наша розвідка про це знає. З початку боїв у авдіївській промзоні в районі Ясинуватської розв’язки було вбито до 100 сепаратистів та до 600 — поранено.
За повідомленням прес-центру штабу АТО, станом на 06:00 21 березня 2016 року по наших позиціях в районі Авдіївки бойовики близько 20.00 відкрили вогонь з танку та зробили 12 пострілів, згодом долучили БМП, зенітну установку та гранатомети.

 

 

На знімку: бій у промзоні. 

Фото автора.