У рамках реалізації програми переходу Верховної Ради України до формату електронного парламенту зроблено ще один крок — запроваджено сервіс електронного порядку денного.
Заступник керівника апарату Верховної Ради України Володимир Бондаренко зазначив, що «це один із кроків реалізації рекомендацій Місії Кокса і виконання положень доповіді «Дорожньої карти», яка нам була запропонована у Брюсселі».
За його словами, відтепер народні депутати можуть скористатися сервісом електронного порядку денного. Він пояснив, що на внутрішньому порталі Верховної Ради України розміщено за спеціальним доменом і паролем, закріпленим за кожним народним депутатом, поточний порядок денний пленарного засідання з повним спектром документів, висновками комітетів, Головного науково-експертного управління. «Це візуалізація самого порядку денного, полегшення роботи і зменшення паперового обігу документів», — підкреслив В. Бондаренко.
За таким самим принципом почала працювати програма забезпечення комітетів. Заступник керівника апарату нагадав, що вже відбулось «безпаперове засідання», де застосовано новітні технології, відповідно облаштовані робочі місця. «Народні депутати переходять від голосування за допомогою підняття рук до голосування з використанням електронного протоколу, де фіксуються одразу відео, звук і результати голосування», — зазначив він.
Для того, щоб парламентарії швидше опанували технології, їм було надіслано лист від апарату з чіткою інструкцією щодо користування системою.
Наступним кроком, за його словами, буде формування в електронному вигляді порядку денного сесії.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.