Десятирічний школяр Осламівської загальноосвітньої школи Богдан Березюк допоміг своєму батькові-поліцейському затримати двох розшукуваних зловмисників. Хлопчик весь час мріє стати поліцейським як тато, який працює у Віньковецькому відділенні поліції.

Часто, коли під час розслідувань правоохоронці робили подвірні обходи або у пошуках злочинців прочісували територію довкола села, Богдан викликався допомагати їм. Тож, коли Віньковецький районний суд оголосив у розшук двох підсудних, які підозрювались у вчиненні крадіжок майна селян і переховувались тривалий час від правосуддя, хлопчик почав приглядатись до усіх підозрілих, доки одного дня не помітив їх. Переконавшись, що це саме розшукувані, він прослідкував за ними та повідомив про це тата і працівників поліції. Зловмисників, якими виявилися батько і син, затримали. Чоловіки ховалися у лісовій землянці, а вночі непомітно навідувалися до села за харчами.

 

Начальник ГУНП в Хмельницькій області Микола Семенишин оголосив школяреві подяку за допомогу правоохоронцям. Йому вручили лист подяки і па`ятні подарунки.

 

Ірина КОЗАК.

 

Хмельницький.

 

Голос України