Луганська філія НТКУ сьогодні має можливість не лише транслювати свої передачі на частину окупованої території регіону, а й мати з її мешканцями зворотний зв'язок. Таку можливість дала нова телепрограма "ЛОТ. Наживо". Це п'ятигодинний телемарафон у прямому ефірі, який транслює чотири випуски новин, а також спілкування в студії з експертами, громадськими активістами, волонтерами тощо. 

За словами генерального директора Луганської філії НТКУ Андрія Шаповалова, робота над запуском прямоефірних телемарафонів тривала ще з осені, але це були лише окремі передачі, коли глядачі могли зателефонувати в студію. "Ми прагнули зробити наш ефір максимально інтерактивним,  тому вирішили запустити "ЛОТ. Наживо", прямий ефір також дає можливість з максимальною оперативністю повідомляти  новини", -- розповідає гендиректор.

Телевізійники не очікували, що на їхню живу передачу відгукнеться так багато людей з окупованої частини області. Після встановлення потужного передавача українське і областе ТБ тепер можуть дивитися жителі Алчевська,  Стаханова, Краснодонського району та інших населених пунктів, які сьогодні перебувають у тимчасовій окупації. Причому, цей глядач не пасивний. Люди беруть активну участь у телевікторинах та в інтерактивних передачах, якою, зокрема, є "ЛОТ. Наживо". Під час марафону жителі окупованих територій звертаються до редакції з різними запитаннями, але найчастіше  цікавляться виборами: чи будуть вони проведені на Донбасі, за якими законами і коли конкретно. Відповіді на це дають гості студії -- чиновники, політики, громадські активісти. Переможцям вікторин, які знаходяться по той бік розмежування, призом стає оперативне поповнення рахунків їхніх мобільних телефонів. Телеглядачі задоволені.

Павло ВОРОНЦОВ.

Луганська область.

 

Голос України