У рамках благодійної акції «Збережемо рідну землю», яку проводила рівненська громадська організація «Час-Дій» протягом березня, 4820 пенсіонерів Рівного та Рівненського району безплатно забезпечили посівним матеріалом овочів п’яти видів. Волонтери видали стареньким понад 24 тисячі пакетів з насінням.

— Добре, що нам допомогли з насінням, бо для багатьох городи — це можливість забезпечити себе продуктами харчування у час тотальної дорожнечі, — радіє пенсіонер із Рівного Федір Бережняк. — У мене в селі Горбаків Гощанського району є батьківська хата, біля неї вісім соток, половину з яких засаджую картоплею, половину — городиною. Тож насіння дуже потрібне.
— Акція спрямована проти подорожчання цін на продовольчі товари восени 2016 року і щоб знедолені могли в складний час себе і свої сім’ї прогодувати, — каже голова ГО «Час-Дій» Дмитро Соломчук. — Торік ми забезпечили насінням понад тисячу пенсіонерів, цьогоріч по насіння звернулося майже вп’ятеро більше людей. Це свідчить про те, що ситуація в країні погіршилася.

Рівненська область.

Фото надане ГО «Час-Дій».