Так Голова Верховної Ради Володимир Гройсман прокоментував рішення Донецького суду Ростовської області РФ, який засудив українську льотчицю і народного депутата Надію Савченко до 22 років ув’язнення в колонії загального режиму і штрафу в 30 тисяч російських рублів.

«Ми всі в душі сподівалися, що Надію все ж виправдають. Але розуміли — Росія, як держава, ніколи не знала правосуддя і це лише судовий фарс, який не може закінчитись інакше. Тепер необхідно використати можливі додаткові правові підстави для звільнення та повернення Надії в Україну — наприклад, застосування механізмів помилування або обміну. Дипломати та компетентні правоохоронні органи мають примножити зусилля, щоб добитись цього. Верховна Рада і я особисто продовжу використовувати всі доступні засоби, в тому числі, парламентську дипломатію, для її звільнення», — написав Володимир Гройсман у Фейсбуці.

«Але навіть коли Надію звільнять, Україна не відмовиться від ініціативи затвердження «Списку Савченко» — персонального покарання санкціями всіх причетних до цієї ганебної справи. Надія стала для всіх українців символом боротьби проти поневолення країни, проти знущання над її Незалежністю. Ми продовжуватимемо цю боротьбу за неї і разом із нею», — додав Голова Верховної Ради.