На Полтавщині співробітники СБУ спільно з колегами із прокуратури та поліції затримали двох торговців зброєю, яку вивозили із зони АТО. 

Як з'ясувалося, перший  із них постачав до регіону вогнепали та набої до них із зони бойових дій, а другий підшукував покупців. Правоохоронці затримали зловмисників під час спроби продати автомат Калашникова та 90 набоїв до нього. І переконалися в тому, що один із продавців -- їхній "давній знайомий".

Цього колишнього міліціонера співробітники спецслужби вже затримували у 2013 році, коли він намагався продати відразу два(!) автомати. Тоді його навіть засудили, та після умовно-дострокового звільнення він знову взявся за "перевірений" злочинний промисел... Під час обшуків працівники СБУ вилучили у затриманих ще й 2 бойові гранати Ф-1, пістолет "Шмайсер" і півсотні набоїв різного калібру.

Кримінальне провадження відкрито відразу за двома статтями, які передбачають відповідальність за груповий злочин у вигляді незаконного  поводження зі зброєю. Тож  кожному з підозрюваних світить позбавлення волі строком до 7 років.

Василь НЕЇЖМАК.

Полтавська область. 

 

Голос України