Юнацька збірна команда України серед гравців віком до 20 років невдало розпочала свої виступи у міжнародному турнірі Іnternatіonal Challenge Trophy, поступившись у Києві на НТК ФФУ імені Віктора Баннікова команді Англії.
Україна U-20 — Англія (C). 0:2. Голи: Гатрі, 35, Джексон, 44.
Україна: Федорівський, Кирюханцев, Зотько, Матвієнко, Осман (Каплієнко, 23), Лук’янчук (Мисик, 46), Третьяков (Арендарук, 73), Чачуа, Габелок (Кльоц, 60), Кузик, Яремчук (Зубков, 46). Тренер — Сергій Попов.
Англія: Брендон Голл (Крук, 90+2), Болтон (Енді Голл, 87), Гебергем, Гнеган, Голланд, Галлагер (Клей, 90+2), Джексон, Вуд’ярд, Гатрі (Деніел, 80), Марш-Браун (Айзек, 78), Годдард. Тренер — Пол Фейрклаф.

***

Господарям протистояла збірна Англії (С). Така назва для багатьох незнайома. Але цей колектив заслуговує на увагу і повагу. Ця збірна сформована з гравців, які виступають в англійській Конференції — п’ятому та найнижчому за ієрархію дивізіоні місцевого чемпіонату. До цієї збірної залучаються гравці, які не витримали конкуренції у футбольних академіях британських клубів. І саме тут вони отримують новий шанс продемонструвати свої найкращі якості.
Напередодні матчу наставник «Трьох Левів» Пол Фейрклаф сказав, що склад, який гратиме у столиці України, є, либонь, найсильнішим з усіх, що мала Англія (С). Гра підтвердила, що досвідчений тренер казав правду.
Забитим англійцями м’ячам сприяли відверті помилки наших оборонців, за які сильні команди завжди карають. Спочатку Зотько порушив правила на Джексоні і «привіз» небезпечний стандарт у безпосередній близькості до власних воріт. М’яч від «стінки» відлетів точнісінько на голову ніким не прикритого Гатрі. Фактурний нападник не схибив.
А за мить до свистка на перерву Каплієнко не втримав свого візаві, який випередив Федорівського, котрий невдало вискочив навперейми, і забив другий м’яч.
Після перерви наша команда мала дещо привабливіший вигляд. Двічі вона була близькою до успіху. Одразу після перерви з убійної позиції промахнувся Зубков. Потім мало не влучив у «дев’ятку» Кузик. Як кажуть, не судилося.
Звичайно, рахунок зустрічі нас не тішить. Але можна не сумніватися, що наші футболісти отримали цінний досвід, маючи без перебільшення дуже сильного і гарно вишколеного опонента. До речі, в його складі виступали гравці старші за наших.
Тепер на українців очікує матч з Іспанією, який заплановано на 5 вересня, а 7 жовтня відбудеться зустріч «синьо-жовтих» зі словаками.

 

 

 

На знімку: момент зустрічі.

Фото ФФУ.