Бойовики на Донбасі продовжують порушувати умови перемир’я і вести вогонь по наших бійцях. За даними прес-центру АТО, найскладніша ситуація на донецькому напрямку. Протягом останньої доби поблизу Авдіївки терористи обстрілювали ЗСУ з мінометів калібру 120 та 82 мм та танків. Противник також лупив з гранатометів та кулеметів поблизу Пісків, Опитного, Новгородського, Зайцевого, Майорська, Широкиного, Гранітного, Новотроїцького.
Яка ситуація на передовій, розповів боєць однієї із механізованих бригад ЗСУ (місце дислокації — район с. Піски): «Наш підрозділ пішов на ротацію. Нині перебуваємо на базі. Коли повернемося в Піски, невідомо, потрібно відпочити. Ситуація там складна. Обстріли постійні: вдень і вночі сепари луплять з усіх видів зброї. Серед наших є поранені. Скажу декілька слів про Авдіївку. Там наші хлопці в справжньому пеклі. Нині йдуть бої за кожен клаптик землі в промзоні. РФ намагається хлопців вибити звідти. Луплять з танків та артилерії. Дуже багато поранених. Хлопці тримаються, і ми молимося за них».
Підтвердив цю інформацію учора і волонтер Віталій Дейнега. За його словами, лише за один день ЗСУ зазнали більше втрат за напрямком Авдіївка—аеропорт, ніж за два тижні до цього. «З низки причин не можу видавати всю ситуацію. Але там реальний «Сталінград». Я не знаю, що буде далі. Настільки жорстких боїв за останні півроку я не пам’ятаю», — заявив він в ефірі одного з телеканалів.