Питання об’єднання територіальних громад як перспективного напряму розвитку місцевого самоврядування стало предметом обговорення учасників форуму місцевого розвитку, який відбувся у місті Дубно. Співорганізаторами заходу виступили Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, а також Дубенська міська рада.
Представники органів місцевого самоврядування Рівненщини спільно з народними депутатами, представниками виконавчої влади та експертного середовища обговорили найбільш актуальні проблеми, з якими стикаються територіальні громади в процесі об’єднання.
Виступаючи перед учасниками форуму, голова Рівненської обласної ради Олександр Корнійчук, зокрема, наголосив, що одним із головних завдань децентралізації, про яку нині так багато говорять, повинна стати самодостатність громад. Ситуація, коли абсолютна більшість сільських рад є дотаційними, має відійти в минуле. Він запевнив, що процес об’єднання територіальних громад на Рівненщині в контексті децентралізації перебуватиме на його постійному особистому контролі. Саме з цією метою було реанімовано діяльність Координаційно-консультативної ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради. На її засіданнях предметно розглядатимуться проблеми, які виникатимуть у територіальних громад у процесі об’єднання.

Про це повідомила прес-служба Рівненської облради.