У 2016 році «Укравтодор» планує відремонтувати, побудувати та здійснити реконструкцію 1755 кілометрів автомобільних доріг загального користування, що становить приблизно 1 відсоток від усієї дорожньої мережі загального користування, за наявністю загального фінансування в розмірі 19,4 мільярда гривень. Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит «Голосу України», що її надала прес-служба Державного агентства автомобільних доріг України.

Прогноз обсягів надходження коштів у 2016 році:

1) Фінансування з державного бюджету: 
— на розвиток та утримання автомобільних доріг загального користування — 6,573 млрд. грн;
— інвестиційний проект щодо реконструкції доріг державного значення у Львівській області — 232 млн. грн. 
2) Залишки кредитних коштів, залучених під державні гарантії — 5,485 млрд. грн; 
3) Кредитні кошти МФО — 4,384 млрд. грн.; 
4) Фонд регіонального розвитку — 186 млн. грн.; 
5) Загальний фонд місцевих бюджетів — 708,2 млн. грн.; 
6) Спеціальний фонд місцевих надходжень від понадпланових надходжень із митних зборів (50% від понадпланових надходжень на дороги) — 1,839 млрд. грн.

«На сьогодні прийнято лише розподіл фінансування за напрямками за основною бюджетною програмою, якою передбачено 6,573 млрд. грн. на розвиток та утримання дорожньої мережі України, — йдеться у відповіді прес-служби. — Основні видатки передбачається спрямувати на поточний середній ремонт автомобільних доріг загального користування — майже 3,5 мільярда гривень, а також на поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування, які включають в себе зимове утримання доріг, виконання заходів з безпеки дорожнього руху, ліквідацію деформацій дорожнього покриття тощо — 2,5 мільярда гривень».
«За 3,5 мільярда гривень із державного бюджету, які передбачені на поточний середній ремонт автомобільних доріг загального користування, планується відремонтувати майже 730 км, що становить приблизно 0,4% від усієї протяжності українських доріг загального користування (169,6 тисячі км)», — зазначили в «Укравтодорі».

Для порівняння:

У 2015 році загальна сума запланованих видатків із державного бюджету становила 4,7 млрд. грн. Фактично профінансовано було майже 4,6 млрд. грн. Загальне фінансування дорожньої галузі у 2015 році (з урахуванням державного бюджету, Фонду регіонального розвитку та кредитів МФО) становило близько 6,7 млрд. грн.