Акцію на підтримку Надії Савченко у день судилища над нею, 22 березня, провели у Страсбурзі у приміщенні Ради Європи представники української делегації, які беруть участь у 30-й сесії Конгресу місцевих та регіональних влад.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук представник нашої держави у Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи міський голова Вінниці Сергій Моргунов. «Свою підтримку українська делегація висловила тим, що перед офіційним відкриттям сесії у фойє розгорнула державний прапор і на його фоні роздавала символічні наліпки з написом «Свободу Надії Савченко, — йдеться у повідомленні Сергія Моргунова. — Їх вручали делегатам від інших країн, які прямували до зали засідань. Зізнаюсь, дуже приємно було відчувати підтримку від делегатів, які представляють громади різних європейських країн».
За словами автора повідомлення, акція відбувалася на тлі виставки, що її організували делегати однієї із областей Росії. «Представники держави-агресора на власні очі бачили, як сприймається «правосуддя» Кремля щодо українських патріотів, — зазначив Сергій Моргунов. — Ті, хто зупинявся біля нас, висловлювали обурення цинізмом і зухвалістю: людину судять лише за те, що вона є патріотом своєї країни». За словами Сергія Моргунова, наша делегація бойкотуватиме виставку з нагоди 20-річчя вступу РФ до Ради Європи і закликатиме бути солідарними учасників Конгресу з інших країн.

Вінницька область.

 

 

Представники місцевого самоврядування нашої держави під час акції на підтримку Надії Савченко перед офіційним відкриттям сесії Конгресу місцевих та регіональних влад у Страсбурзі.

Фото зі сторінки в Фейсбук Сергія Моргунова.