Президент України Петро Порошенко під час робочого візиту до Харківської області зустрівся з колективом Національного наукового центру «Харківський фізико-технічний інститут».

Глава держави взяв участь у старті введення в експлуатацію дослідницької ядерної установки «Джерело нейтронів, засноване на підкритичному складанні, керованому лінійним прискорювачем електронів», ідеться в офіційному повідомленні.
Петро Порошенко також відвідав Харківський національний університет внутрішніх справ.
Глава держави поспілкувався зі слухачами курсів первинної професійної підготовки — майбутніми працівниками патрульної служби поліції Донецької та Луганської областей, які проходять у стінах харківського вишу заняття з тактико-спеціальної підготовки. Президент підкреслив, що українці довіряють поліції, і назвав майбутніх поліцейських областей, що входять у зону АТО, справжніми героями.
На стадіоні вишу курсанти продемонстрували Президенту й послу США в Україні Джеффрі Пайєтту акробатичні вправи зі зброєю й відпрацювали затримку порушника із застосуванням елементів рукопашного бою.
Петро Порошенко побував у навчально-тренувальному центрі моніторингу кіберпростору і протидії кіберзлочинності, який діє на громадських засадах, та оглянув виставку вибухотехнічного і криміналістичного устаткування.

Харків.