Учора у Верховній Раді відбулися слухання на тему: «Шляхи розвитку фізичної культури та спорту в Україні в умовах децентралізації влади». Окрім народних депутатів, до обговорення проблеми долучилися представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування спортивних громадських організацій, дитячо-юнацьких спортивних шкіл. За інформацією Першого заступника Голови Верховної Ради Андрія Парубія (на знімку), востаннє в сесійній залі «спортивне» питання обговорювали в 1998 році. «За ці майже два десятки років ми побачили негативні тенденції, тому політика держави в цій галузі потребує особливої уваги», — наголосив парламентарій.

Звертаючись до учасників слухань, головуючий закликав особливу увагу звернути на теми, що стосуються спортивного виховання молоді, бо це напряму позначається на обороноздатності держави. «У час війни і викликів, які стоять перед нами, Україні важливо мати сильну, підготовлену молодь, здатну захистити державу», — переконаний Андрій Парубій. Він відзначив важливість забезпечення належного функціонування дитячо-юнацького спорту, який може загартовувати фізично і виховувати нових зірок світової величини.

Андрій Парубій закликав кожного, хто виступатиме з трибуни, не тільки наголошувати на труднощах, а й пропонувати присутнім представникам міністерств і профільного комітету шляхи виходу із ситуації для того, щоб унаслідок обговорення прийняти дієві рекомендації парламентських слухань.

 

 

Народний депутат Василь Амельченко, український спортсмен, заслужений майстер спорту України з легкої атлетики, чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 метрів Іван Гешко, перший заступник голови Чернівецької облради Інга Маковецька (на передньому плані зліва направо).

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.