Ситуація


За даними статистики, протягом 2006--2015 років у Запорізькій області під час виконання службових обов'язків померли 407 осіб. 

 

Серед них травматизм не перевищує і 20 відсотків випадків. Основною  причиною несподіваних смертей працівників, знову ж, як стверджує статистика, стали серцево-судинні захворювання. Власне, і травматизму на виробництві вистачало, бо згадані 407 померлих -- це лише сім відсотків страхових випадків. 

 

Зрештою, під час спеціальної наради в Запорізькій ОДА висунуто вимогу і до органів місцевого самоврядування, і до роботодавців -- поліпшити стан роботи з проведення профілактичних медоглядів усіх працюючих. Утім, і це варто зауважити, на багатьох підприємствах нині не лише безліч неоформлених працівників, а й умови праці бажають кращого. А що стосується серцево-судинних захворювань, то за них, як відомо працедавців дуже сварять, усі факти розслідують, утім... не карають. І це на відміну від випадків виробничого травматизму. Може, саме через це статистика фіксує стільки смертей від інсульту та інфаркту в робочий час?

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України