Іменна зброя — нагорода футболістам

Президент України Петро Порошенко нагородив іменною вогнепальною зброєю президента ФФУ, тренера і дев’ятьох футболістів збірної країни.
Про це йдеться в указі Президента №650 від 21 листопада 2015 року, який раніше не публікувався.
Зброєю відзначено: очільника національної федерації, народного депутата України Андрія Павелка, тренера збірної Михайла Фоменка, футболістів київського «Динамо» Олега Гусєва, Євгена Хачеріді та Андрія Ярмоленка, донецького «Шахтаря» — Андрія П’ятова і В’ячеслава Шевчука, дніпропетровського «Дніпра» — Руслана Ротаня й Артема Федецького, а також Євгена Селезньова та Анатолія Тимощука, котрі виступають за кордоном.

Одеса може прийняти матч за Суперкубок 

Футбол. Делегація УПЛ на чолі з президентом Володимиром Генінсоном відвідала Одесу, де зустрілася з в.о. заступника голови ОДА Соломією Бобровською та іншими представниками обласної державної адміністрації.
Метою зустрічі було обговорення можливоcті проведення матчу за Суперкубок України 2016 року саме в Південній Пальмірі. За підсумком зустрічі сторони досягли повного взаєморозуміння.

***

Контрольні матчі за участю національних збірних з футболу. 23 березня.
Словенія — Македонія. 1:0. Хорватія — Ізраїль. 2:0 (у переможців, на жаль, травмувався капітан донецького «Шахтаря» Даріо Срна і на 44-й хвилині залишив поле). Румунія — Литва. 1:0.
Детальніше про поєдинок поляків — суперників українців на Євро-2016.
Польща — Сербія. 1:0. Гол: Блашчиковський, 28.
Польща: Фабіаньський (Щенсний, 46), Пішчек, Глік, Саламон (Паздан, 87), Рибус, Криговяк (Йодловец, 76), Зеліньський (Борисюк, 83), Блащиковський, Гросіцький (Капустка, 75), Левандовський (Теодорчик, 73), Мілік.

Розміняв п’ятий десяток

Сьогодні видатному боксеру Володимиру Кличку виповнюється 40 років. І його численні прихильники вітають улюбленого спортсмена з днем народження і бажають йому в усьому вдачі. Нині Володимир переживає не найкращі часи в кар’єрі, але віримо, що вони скоро минуться. І ми радітимемо його новим тріумфам.

У трійці світового рейтингу

Вперше в історії велоспорту України 23-річна лучанка Яна Беломоїна (багаторазова медалістка чемпіонатів світу і чемпіонка Європи U-23, бронзовий призер чемпіонату світу серед дорослих), яка виступає в категорії маунтинбайк (крос-кантрі), піднялася на третю сходинку світового рейтингу Міжнародного союзу велосипедистів (UCІ).
Завдяки блискучому старту сезону, починаючи з перемоги на Costa Blanca Bіke Race в січні і завершуючи серією перегонів суперскладним восьмиденним марафоном у Південній Африці Absa Cape Epіc, Беломоїна заробила 295 очок і перемістилася на третю сходинку світового рейтингу.
Від другого номера світового рейтингу — 43-річної норвежки Гунн-Ріти Дале Флечі — українку відділяють лише 85 пунктів.

«Дженералз» у фіналі

Хокей. Чемпіонат України. Етап плей-оф. Півфінальна серія. П’ятий матч. 23 березня.
«Дженералз» (Київ) — ХК «Кременчук». 1:0 (0:0,1:0, 0:0).
Серію виграли кияни (3:2), які вийшли до фіналу, де зустрінуться з «Донбасом».

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.