Активісти громадської організації "Ветерани АТО Кременчука" долучаються до боротьби з губителями рибних запасів на Дніпродзержинському водосховищі

 

У  період  нересту риби, починаючи з першого квітня, демобілізовані бійці разом з інспекторами рибоохорони патрулюватимуть прилеглу до наддніпрянського міста акваторію водойми. При цьому йдеться не про разові акції задля "показухи", а про напружені цілодобові чергування. Вони, звісно, потребуватимуть додаткових засобів -- насамперед човнів і пального для них. Допомогти вчорашнім воїнам уже зголосилися місцеві підприємці. 

 

Водночас, готуючись до зустрічей із браконьєрами, представники згаданої  ГО вивчають природоохоронне законодавство, проходять фахові інструктажі. Тож "самодіяльності" з їхнього боку не буде. Як і поблажливості до порушників закону, для яких нерест риби залишається "найурожайнішою" порою. Бійці затримуватимуть браконьєрів до прибуття інспекторів рибоохорони та представників водної поліції.

 

Цю роботу на волонтерських засадах ветерани АТО вважають своєю  сьогоднішньою "передовою". Адже, захищаючи Батьківщину зі зброєю в руках, вони ще більше впевнилися  в тому, що оберігати  від будь-яких хижацьких посягань потрібно і її природні ресурси. 

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтавська область.

 

Голос України