Цілковитий хаос, хвороби — така ситуація в таборі біженців, що виник біля грецького села Ідомені. Люди починають втрачати терпіння, чекаючи пропуску на територію Македонії, звідки вони мріють потрапити переважно до Німеччини. Але македонська влада й не думає іти на поступки, хоча мігранти їх переконують, що сама пані Меркель запросила їх у країну.

У середу кілька тисяч мігрантів відмовилися від їжі й не дозволяли волонтерам із гуманітарних організацій роздавати її іншим. На їхню думку, спільна голодовка приверне до них увагу світової громадськості, і під її натиском Македонія відкриє свої кордони для їх просування вглиб Європи. «Якщо ми не підемо звідси, то краще всі помремо тут», — переконували біженців організатори голодовки.
Напруга в Ідомені так загострилося, що один із мігрантів вирішив себе спалити просто біля огорожі з колючого дроту, зведеного македонцями. Але вогонь на його одязі збили друзі по нещастю, які перебували поблизу, а грецькі прикордонники відправили його з легкими опіками до лікарні.
Деякі волонтери починають потроху залишати Ідомені через побоювання, що можуть стати жертвою розлючених мігрантів. А представник верховного комісаріату ООН у справах біженців Бабар Балох поділяє невдоволення діями влади. Але шляхів розв’язання проблеми не запропонував.