В Одесі розпочав роботу перший міжнародний форум «Гібридні рішення щодо безпеки в Чорноморському регіоні». Проводиться він за підтримки міжнародного інформаційного телеканалу Ukraіne Today і Гарвардського інституту державного управління імені Джона Ф. Кеннеді.

На форумі були присутні представники Одеської обласної ради, облдержадміністрації і понад 60 експертів у галузі оборони та безпеки, а також іноземні гості, серед яких посол США в Україні Джеффрі Пайєтт (на знімку) і посол Туреччини в Україні Йонет Джан Тезель. Обговорювалися основні загрози безпеці в Чорноморському регіоні та шляхи їх розв’язання.

Посол Сполучених Штатів в Україні відзначив ключову роль Одеси в контексті безпеки всього Чорноморського регіону. «Події, які відбуваються в Україні, відіграють украй важливу роль у забезпеченні цілісності й миру в усій Європі. А питання безпеки Одещини є ключовим для Чорноморського регіону. Він є перехрестям різних культур і цивілізацій, де зосередилися найгостріші проблеми сучасного світу. Влада повинна правильно реагувати на зовнішні виклики, зокрема, впроваджувати нові інноваційні підходи. Міжнародна спільнота впевнена, що український народ рухається в правильному напрямі, будуючи своє європейське майбутнє», — зауважив у своєму виступі Джеффрі Пайєтт.
Форум тривав два дні. Його організатори сподіваються, що цей захід на один крок наблизить Україну і весь регіон Чорного моря до миру й безпеки.

Одеська область.

Фото надане Одеською облрадою.