Учора виявлено тіло зниклого раніше адвоката російського спецназівця Олександра Александрова Юрія Грабовського.
Грабовського знайдено вбитим, підозрюваного затримано, про це йдеться у повідомленні Національної асоціації адвокатів України у Фейсбуці. Це підтвердив на брифінгу в Києві заступник Генерального прокурора України — головний військовий прокурор Анатолій Матіос. За його словами, тіло адвоката виявлено за 27 кілометрів від Жашкова Черкаської області в закинутому колгоспному саду.
«Учора зранку завдяки дуже скрупульозній роботі невеликої групи кращих офіцерів СБУ разом зі слідчими військової прокуратури й одеської СБУ затримали ще одного причетного до зникнення адвоката Грабовського. Після цього було отримано зізнання», — сказав Матіос. Військовий прокурор заявив, що Грабовського «було вбито насильницьким шляхом з дострілюванням з вогнепальної зброї». Триває слідство...
На думку Анатолія Матіоса, на тлі судилища над Савченко Росія зробить усе можливе й неможливе для того, щоб не отримати вирок щодо своїх військовослужбовців на території України.
Відповідаючи на запитання, чи може бути пов’язане вбивство адвоката російського спецназівця з підготовкою до нападу на конвой із ГРУшниками під час доправлення їх до суду, про що ГПУ повідомляла раніше, прокурор сказав, що не вірить у випадковості. «Недільний референдум у Нідерландах, побоїще для картинки у Львові, інтенсивне обговорення й інтерес з боку, зокрема, російських ЗМІ до зникнення Грабовського — це, на мою думку, не може бути випадковістю», — вважає Матіос.
Своєю чергою захисник української льотчиці Надії Савченко Микола Полозов написав у Твіттері: «Вбивство адвоката Грабовського переходить усі рамки. Передбачаючи пропаганду, упевнений, що владі України такий результат потрібен найменше. Убивць Грабовського необхідно знайти й покарати. Адвокатам необхідно проявити міжнаціональну корпоративну солідарність».