Протягом минулого і нинішнього років співробітники СБУ і поліції в області вилучили з незаконного обігу два ручних гранатомети, автомати Калашникова, вибуховий пристрій, шість пістолетів, 34 гранати, майже півтора кілограми вибухівки, а також близько 9,5 тисячі набоїв різного калібру. Переважна більшість цього арсеналу надійшла із місць проведення антитерористичної операції.

 

Правоохоронці затримали групу псевдоайдарівців, які підозрювались у вчиненні розбійних нападів на території Луганської області під виглядом бійців батальйону. У затриманих вилучили вогнепальну та холодну зброю, гранату та набої різного калібру.

 

На залізничному вокзалі обласного центру був затриманий військовослужбовець полку спецпризначення, який вивіз із зони АТО засоби ураження. Він намагався доправити два гранатомети і п`ять гранат на Сумщину. У його помешканні під час обшуку було вилучено ще дві гранати та понад 300 набоїв різного калібру.

 

Ще один військовослужбовець, повертаючись із зони АТО, віз боєприпаси. У його речах було знайдено два споряджені магазини до автомата АК-74 і набої.

 

А у кількох мешканців краю, які нібито займались волонтерською діяльністю, було вилучено кілька елекродетонаторів, гранат РГД, два пістолети і револьвер, димові міни, сигнальні ракети, штик-ножі армійського зразка, а також близько 1200 набоїв різного калібру.

 

Ірина КОЗАК.

 

Хмельницький.

 

Голос України