У Полтаві на будівлі школи № 38 відкрили меморіальну дошку випускникові 1995 року Олександру МОЧАЛОВУ (на знімку). Він народився на Кубі в родині військовослужбовця.

 

У його житті було чимало переїздів і мандрівок. Однак найдовшою для 36-річного бійця добровольчого батальйону "Донбас" із позивним "Віва" (як нагадування про Острів Свободи) виявилася остання дорога додому.

 

Олександр загинув як герой у бою з терористами та загарбниками поблизу Іловайська ще 29 серпня 2014 року. Та поховали його у Полтаві тільки в лютому 2015-го, після майже піврічних пошуків батьками тіла сина, яке ідентифікували за результатами експертизи ДНК...

 

Присутні на урочистостях із нагоди відкриття меморіальної дошки відзначали, що найголовнішими рисами характеру полеглого захисника Батьківщини були відповідальність і загострене відчуття справедливості, готовність обстоювати її за будь-яких обставин. Разом із найближчими родичами, побратимами, школярами, педагогами та небайдужими земляками пам'ять Олександра Мочалова вшанував народний депутат України Юрій Бублик.

 

Василь НЕЇЖМАК.

Фото автора.

 

Полтава.

 

Голос України