Минулої неділі надвечір на 208-му кілометрі траси Київ -- Харків поблизу міста Лубни, що на Полтавщині, сталася жахлива автокатастрофа: зіткнулися наповнений пасажирами мікроавтобус "Мерседес Спринтер", який рухався за маршрутом Луганськ -- Київ, із вантажівкою "ДАФ". 

Унаслідок зіткнення, за даними Головного управління ДСНС в області, відразу на місці аварії загинули п'ятеро осіб, серед яких водії обох транспортних засобів. При цьому швидкісний рух спричинив удар такої сили, що згаданий бус буквально рознесло на шматки... 

Ще вісьмох потерпілих, у тому числі двох дітей віком 3-х і 14-ти років, із травмами та ушкодженнями різного ступеню тяжкості до Лубенської районної лікарні доправили медики "швидкої". Однак невдовзі троє з них померли

Уже встановлено, що водієм вантажівки був мешканець Дніпропетровської області, водієм і пасажирами мікроавтобуса -- жителі Луганщини. 

За попередніми даними з неофіційних джерел, ДТП із найтяжчими  наслідками сталася після того, як водій пасажирського буса намагався обігнати транспортний засіб, що рухався попереду, й виїхав на смугу зустрічного руху. За таких умов зіткнення з вантажним автомобілем уникнути не вдалося... Проте всі обставини та причини автокатастрофи тепер з'ясовують правоохоронці.


Василь НЕЇЖМАК.


Полтавська область.

 

Голос України