У селі Запоріжжя Токмацького району Запорізької області у пожежі загинули п'ять тисяч курей. У місцевому господарстві кажуть, що через коротке замикання сталася пожежа в одному із приміщень. Загорівся електроагрегат, а потім і соняшникове лушпиння, яким годували птицю. Менше півгодини знадобилося пожежним, аби погасити загоряння. Втім, врятувати нещасних птахів, які задихнулися в диму, не вдалося.  


Ще одна пожежа сталася у селі Миролюбівка Вільнянського району. Там у приватному житловому будинку практично повністю вигоріли домашні речі. Сім'я у складі батьків та двох зовсім маленьких дітей покинула приміщення на самому початку пожежі. Втім старша -- трирічна дівчинка при цьому отримала тяжкі опіки (до 60 відсотків) шкіряного покрову і госпіталізована. Її стан оцінюється як стабільно важкий.


А в підвалі багатоповерхівки вже обласного центру горіло сміття. А ще звідти чулися крики про допомогу. Рятувальники з дихальними приладами на стисненому повітрі пройшли у задимлене приміщення і дістали звідти трьох безхатченків -- двох чоловіків і жінку. Саме джерело загоряння було оперативно погашене. Постраждалі ж передані лікарям швидкої допомоги, їхній стан задовільний.    


Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України