У ці дні в Європі відбуваються контрольні матчі національних збірних. Про всі не говоритимемо. А от зустрічей за участю команд — суперниць збірної України в груповому турнірі фінальної частини Євро-2016 — торкнемося детальніше.
Польща — Фінляндія. 5:0. Голи: Гросіцький, 18, 85, Вшолек, 20, 66, Старжиньський.
Польща: Боруц (Титонь, 46), Глік, Вавжиняк, Енджейчик, Паздан, Криговяк (Йодловец, 46), Капустка (Саламон, 79), Вшолек (Блашчиковський, 86), Старжиньський (Зеліньський, 67), Гросіцький, Мілік (Левандовський, 63).
Тренер збірної Польщі Адам Навалка поділився думками про шанси його команди на Євро-2016, де поляки, як уже сказано, потрапили до групи С разом із Німеччиною, Україною й Північною Ірландією.
«Нам дісталася міцна група. Звичайно, Німеччина — фаворит нашого квартету. Нам доведеться змагатися з Україною й Північною Ірландією за вихід у плей-оф. Ми до цієї боротьби готові, але разом із тим не літаємо в хмарах».
З поляками ми граємо 21 червня в Марселі.

***

Німеччина — Англія. 2:3. Голи: Кроос, 43, Гомес, 57, Кейн, 61, Варді, 75, Дайєр, 90.
Німеччина: Нойєр, Гуммельс (Та, 46), Гектор, Рюдігер, Гедіра, Джан, Кроос, Озіл, Ройс (Шюррле, 64), Мюллер (Подольський, 75), Гомес (Гьотце, 79).
Англія: Батленд (Форстер, 45), Кейгілл, Дайєр, Роуз, Клайн, Аллі, Лаллана, Гендерсон, Смоллінг, Кейн, Велбек (Варді, 71).
У складі збірної Німеччини ми не побачили півоборонця мюнхенської «Баварії», чемпіона світу 31-річного Бастіана Швайнштайгера. На жаль, він зазнав серйозної травми коліна і може так статися, що він не зіграє на Євро у Франції.
Однак в особистому житті футболіста можливі дуже серйозні події. З інформації, котру розповсюдило сербське видання Blіc, стало відомо: Бастіан має одружитися із зоряною тенісисткою 28-річною Анною Іванович. А церемонію призначено на 5 червня в Белграді.

Цікаво, що подія відбудеться наступного дня після жіночого фіналу Roland Garros. Відомо, що на весілля запрошено майже 300 осіб. А після нього Іванович і Швайнштайгер (на знімку) вирушать до Німеччини.

***

Як відомо, турнір у Франції збірна України почне саме поєдинком проти німців 12 червня у Ліллі.

Фото Facebook.