У Херсоні майже триста корабелів найбільшого в краї Херсонського суднобудівного заводу вийшли на мітинг до міськради з проханням поновити їхньому підприємству пільгу на сплату земельного податку, якою ХСЗ користувався останнє десятиріччя. Робітники нагадали, що підвищення податкової ставки з 0,1 до 1 відсотка вартості орендованої землі означає необхідність цьогоріч сплатити за неї 16 мільйонів гривень. А таких грошей у підприємства в розпал економічної кризи просто немає, і в попередньо укладені контракти на ремонт чи будівництво суден додаткові виплати не закладали.
Менше третини депутатів міськради підтримали мітингарів. І запропонували обговорити питання про пільги для ХСЗ. Але більшість у раді за цю пропозицію голосувати відмовилися, посилаючись на необхідність наповнювати муніципальну скарбничку. Тож болісне для корабелів питання відклали у довгий ящик.
Натомість мешканці сусіднього з Херсоном Цюрупинська домоглися скасування аналогічного підвищення ставок земельного податку. Відповідне рішення ухвалила міськрада ще минулого скликання у 2015 році. «Господарі присадибних ділянок та члени гаражних кооперативів тепер можуть спати спокійно», — зазначив цюрупинський міський голова Дмитро Воронов.

Херсонська область.