Уряд Греції ухвалив рішення прискорити створення нових центрів для прийму біженців, у яких плановано розмістити протягом найближчих 20 днів понад 30 тисяч осіб, повідомила грецька газета Kathіmerіnі. До цього в подібних центрах одержали притулок майже 38 тисяч людей.

Видання зазначає, що це дещо запізніле рішення, оскільки кількість мігрантів, які живуть у наметах або просто неба, безупинно збільшується. А от їхній потік до інших країн ЄС різко знизився. Це насамперед помітили в Німеччині.
«Останніми днями до Центральної Європи прибуває дедалі менше біженців, бо вони змушені залишатися в Греції. У цій країні виникло гуманітарне лихо», — заявив міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр в інтерв’ю німецькій газеті Berlіner Morgenpost, що його в понеділок цитують грецькі ЗМІ.
На думку керівника німецького зовнішньополітичного відомства, для країн Європи неприйнятно «позбуватися проблем, ставлячи при цьому в скрутне становище своїх європейських партнерів». Тому він дав високу оцінку угоді ЄС із Туреччиною і назвав її важливим «кроком на шляху до посилення контролю та до обмеження нелегальної міграції».
І зараз Афіни готують до повернення велику групу мігрантів до Туреччини.