Нідерландський уряд повністю підтримує Угоду про асоціацію України з Європейським Союзом. Про це заявила міністр закордонної торгівлі та розвитку співробітництва Нідерландів Ліліан Плоумен, інформує Укрінформ. «Угода дасть українцям більше можливостей для процвітання, зміцнення демократії та боротьби з корупцією. Тому влада закликає всіх піти проголосувати», — сказала вона.

Також Плоумен повідомила про україно-нідерландський бізнес-форум, який відбудеться у Нідерландах завтра. Бажання взяти у ньому участь виявили уже понад 250 компаній обох країн. «Кількість учасників показує, що з боку бізнесу існує велика зацікавленість в Україні. Нещодавно під час торгової місії я сама переконалася в можливостях для бізнесу, особливо в сфері логістики, транспорту та агропромисловості», — заявила Ліліан Плоумен. У рамках форуму планується її зустріч з міністром фінансів України Наталією Яресько, темами якої стануть реформи в Україні й майбутній референдум.

Напередодні консультативного референдуму в Нідерландах за нашу державу агітуватимуть і діти. Для цього Український кризовий медіа центр розробив кампанію під назвою «Hop, Nederland, hop!» («Давай, Нідерланди, давай!») — це історії талановитих дітей, чудові зразки успіху юних українців, що пізнають світ та змінюють його на краще. Переконання творців проекту: Угода про асоціацію між Україною та ЄС — це не торгівля, і не політика. Це майбутнє українського народу та його дітей. Тому кожен голос нідерландця — це голос за їх кращу долю.

Серед учасників проекту — переможці конкурсу «Голос. Діти», Анастасія Багінська та Роман Сасанчин, талановита піаністка із синдромом Дауна Єлизавета Халявченко-Бабич, хлопчик-сирота з унікальним футбольним даром Віктор Аверін, скрипальки Олександра Хмара і Варвара Васильєва, чемпіонка Європи з шахів Вероніка Верем’юк, юна телезірка Євген Лебедин, молодий інтелектуал Віталій Нечаєв, талановита художниця з проблемами зору Анастасія Новицька, фотомодель та гімнастка Дар’я Журбенко, хлопчик-майстер оперного співу Олександр Подолян та багато інших.

Усі свої почуття, добрі усмішки й талант вони вклали в 10 відеороликів, у яких виконують знамениту пісню «Вона вірить в мене» (нід. «Zіj gelooft іn mіj») видатного голландського шансоньє Андре Хазеса. У цих роликах використані елементи нідерландського фольклору. З роботами можна ознайомитися на сайті, однойменному назві кампанії. Щоб краще проникнутися духом місцевої культури, організатори залучили до проекту двох нідерландських фахівців — одного з найкращих режисерів королівства Теда Ленсена та аранжувальника Клааса Берінгса.

З 30 березня по 6 квітня діти—учасники кампанії відвідають країну, щоб особисто представити проект підданим королівства. Вони ознайомляться з визначними місцями столиці, візьмуть участь в ефірах на телебаченні та спілкуватимуться з ровесниками. Завершить кампанію великий дитячий концерт просто неба, який відбудеться в Амстердамі.

«Тепер у нідерландців з’явиться можливість вплинути на майбутнє цих дітей. Їхнє «так» буде «так» цим дітям. Ви не знайдете у цій кампанії заклику голосувати «за» або «проти». Але ви побачите 10 дуже цікавих історій успіху» — зазначив співзасновник та член правління Українського кризового медіа-центру Геннадій Курочка. Також співзасновник та член правління Українського кризового медіа центру Наталія Попович зазначає: «Ці діти вже народилися вільними, у незалежній Україні. Ми за те, щоб ці діти були частиною Великої Європи, як частиною Великої Європи колись була Київська Русь».

 

 

Учасники кампанії «Hop, Nederland, hop!»

Фото надано організаторами «Hop, Nederland, hop!».