Про це під час брифінгу заявив Голова Верховної Ради Володимир Гройсман.

«Минулого тижня зустрічався з керівниками фракцій, які утворювали коаліцію «Європейська Україна». На запитання, чи маємо сьогодні можливість об’єднатися навколо дій нинішнього уряду, чотири з п’яти фракцій сказали — «ні». Тільки фракція «Народного фронту» сказала «так». На запитання, чи розуміємо ми те, що ситуація в країні є достатньо складна і нам потрібно знаходити рішення щодо формування влади, відновлення управління країною і адекватного реагування на нинішні виклики, всі сказали «так». У політичних сил є розуміння, що є шанс створити нову коаліцію, новий уряд», — сказав глава парламенту.

Голова Верховної Ради наголосив: сьогодні відповідальність кожного політика, партії, фракції полягає в прийнятті відповідального рішення: «Вистачить мудрості, політичної волі це зробити, тоді зможемо дуже швидко об’єднатися і рухатися далі. Іншого варіанта немає».

Крім того, Володимир Гройсман заявив, що готовий взяти на себе відповідальність очолити уряд у разі пропозиції від нової коаліції.

Відповідаючи на запитання, чи є в нього напрацьована стратегія і коли вона буде представлена, Володимир Гройсман підкреслив: «Глобальна програма дій — це Коаліційна угода, яка підписана п’ятьма лідерами фракцій і є спільним продуктом, в тому числі народних депутатів. Єдине питання, що не тільки треба приймати закони, а й виконувати їх. Я бачу ще низку кризових питань, котрі потребують антикризового управління. Треба вжити заходів для негайного наповнення державного бюджету через руйнацію різних корупційних схем, зокрема на митниці. Також необхідно вирішити питання з реформуванням соціальних фондів, відновленням державного управління, капітального ремонту країни. Нам треба будувати садочки, школи, дороги, лікарні. Якщо буде створена не популістична коаліція і новий прем’єр матиме можливість сформувати якісне реформаторське ядро в уряді, тоді ці питання почнуть вирішуватися досить швидко. Переконаний: до кінця року зможемо стабілізувати ситуацію і стати на позиції економічного зростання».