Півсотні обстрілів за останню добу зафіксували наші військові на Донбасі. За даними прес-центру АТО, на маріупольському напрямку із великокаліберних мінометів бойовики лупили поблизу Новотроїцького. Під вогонь зі стрілецької зброї потрапили Тарамчук та Широкине. Неспокійно і біля Донецька. Під вогневим прикриттям окупант намагався захопити один із опорних пунктів ЗСУ поблизу Авдіївки. Терористи використовували міномети, гранатомети, кулемети великого калібру, зенітні установки та стрілецьку зброю.

Яка нині ситуація на передовій, розповів один із бійців ЗСУ (місце дислокації — район с. Піски): «Декілька останніх днів нас поливають мінами калібру 120 мм. АГСи і великокаліберні кулемети бойовики використовують тут безперервно. Диверсійні групи постійно прощупують нашу оборону. Вночі невеликими групами імітують штурм. Основна їхня мета — виявити вогневі точки. Біля Авдіївки ситуація складніша. Учора декілька бійців дістали поранення. Хлопці тримаються. У цьому секторі ми маємо відповідні резерви і потужну артилерію. Тому побратими готові, якщо ситуація змінюватиметься на гірше».
Бойовики підтягли танкову роту під Докучаєвськ, що на Донеччині. За інформацією ГУР Міноборони — це танкісти 5-ї окремої мотострілкової бригади РФ. Окрім того, зафіксовано «Гради», артилерійські системи і танки поблизу Пантелеймонівки, Саханки та Спартака. Всі дані українська сторона передала міжнародним спостерігачам.
Розвідка також встановила чергові втрати на Донбасі військовослужбовців РФ. «Підірвав себе гранатою та загинув внаслідок отриманих поранень офіцер одного з підрозділів ЗС РФ. Крім того, у районі Широкиного та Комінтернового дістали поранення п’ять військовослужбовців РФ, які діяли у складі диверсійно-розвідувальних груп», — повідомили у прес-службі відомства.