Футбол. Контрольні матчі національних збірних. 28 березня.
Північна Ірландія — Словенія. 1:0. Гол: Вошингтон, 41.
Північна Ірландія — суперник українців у групі С на Євро-2016. У цьому поєдинку вона грала в такому складі: Керролл, Сміт (Маклафлін, 74), Еванс, Маколі (Г’юз, 46), Макнейр (Макгінн, 79), Девіс, Фергюсон (Даллас, 60), Ворд (Лаферті, 60), Норвуд, Кеткарт, Вошингтон (Мадженніс, 70).

* * *

Україна — Уельс. 1:0. Гол: Ярмоленко, 28.
Україна: П’ятов, Федецький, Хачеріді, Кучер, Шевчук, Степаненко, Гармаш, Ротань (Сидорчук, 59), Коваленко, Ярмоленко, Зозуля. Тренер — Михайло Фоменко.
Уельс: Геннессі, Гантер, Тейлор (Генлі, 73), Девіс, Честер, Ешлі Вільямс (Річардз, 65), Аллен, Г’юз (Ледлі, 79), Черч (Воукс, 61), Лоуренс (Бредшоу, 73), Джонатан Вільямс (Макдональд, 61). Тренер — Кріс Коулман.
Рефері — Сердар Гьозюбююк (Нідерланди).
Київ. НСК «Олімпійський». 20 000 глядачів. 4 градуси.

* * *

Це був останній домашній матч головної команди нашої країни перед чемпіонатом у Франції. Ще три поєдинки українські футболісти зіграють уже під час закордонних зборів напередодні французьких подій.
Звичайно, приємно, що ми виграли у досить сильного суперника, котрий на Євро-2016 вийшов з першого місця. Хоча, окрім доброї фізичної підготовки, він цього разу нічим надзвичайним не здивував.
Треба віддати належне нашій команді — гол вона забила шикарний. Схоже, що це награна комбінація. Ротань, виконуючи штрафний, м’яко і точно накинув м’яч на Ярмоленка, а той не менш ефектно без обробки вразив ціль.
Оце, либонь, усе позитивне в діях нашого колективу. Адже протягом решти часу, як це не прикро, українська команда демонструвала обережний і нудний футбол. На прощання, як кажуть, вималювалася купа запитань.
Тренер валлійців протягом матчу зробив шість(!) замін. І це логічно, бо для цього й існують контрольні зустрічі, щоб перевірити багато чого. Фоменко зважився лише на одну заміну. Навіщо тоді було викликати таку велику кількість футболістів і не дати фактично нікому хоч на якийсь час вийти на поле? Безпосередня участь у події, можна не сумніватися, окрилює гравців. Он і наставник наших суперників на чемпіонаті Європи північних ірландців у матчі проти Словенії зробив шість замін.
Одне слово, запитань було багато, але Михайло Іванович до пуття так і не пояснив переконливо свою кадрову ощадливість. Він сказав, що хотів, щоб саме ці футболісти дограли весь матч до кінця. І все...
У прес-центрі після зустрічі журналісти запитували один одного: як збирається атакувати наша збірна у Франції? Можливо, за рахунок успішних дій в атаці чистих форвардів Будківського і Кравця, потужних ударів Малишева, націленого зіграти гостро Малиновського, котрого чомусь не викликали цього разу. Але їм не дали шансу показати себе.
Можливо, ми чогось не розуміємо, а тренерові видніше, як будувати гру. Адже він відповідає за все...

* * *

І насамкінець трохи позитива. Лівий крайній півоборонець «Севільї» і збірної України Євген Коноплянка, тренуючись за індивідуальною програмою, відновлюється після травми швидше, ніж передбачалося.
Повідомляється, що українець зможе стати до повноцінних тренувань раніше запланованого терміну. Кажуть, що тренер «Севільї» Унаї Емері зможе розраховувати на Євгена вже в матчі 31-го туру чемпіонату Іспанії проти ФК «Реал Сосьєдад», який відбудеться 3 квітня...

 

 

Момент зустрічі в Києві.

Фото Павла КУБАНОВА (спеціально для «Голосу України»).