Привабливість контрактної служби в армії зростає на Херсонщині. Так, в обласному центрі контракти підписали двоє нещодавно демобілізованих учасників АТО, нагороджених медалями за участь у бойових діях, розповів «Голосу України» міський військовий комісар полковник Олександр Зіньковський. Однак тепер до ЗСУ також ідуть херсонці зі спеціальними офіцерськими званнями!

Скажімо, вже вирушили до навчальних центрів або подали заяви про оформлення контрактів десятеро досвідчених працівників виправних колоній краю. Спеціальні звання у них — від лейтенанта до майора. Але готові служити навіть рядовими. І не приховують, що вагомим стимулом для них є не тільки патріотичні почуття, а й значно вища винагорода за службу, яка і в «зонах», і в зоні бойових дій пов’язана з ризиком для життя.
— Днями мав розмову з заступником начальника відділу охорони Північної виправної колонії №90 Херсона. Капітан повідомив, що хоче піти на контракт. Армійське звання у нього — старшина, він отримуватиме понад сім тисяч гривень, а в АТО — вдвічі більше. Нині у капітана грошове забезпечення лише три тисячі гривень, а кошти йому вкрай потрібні — тяжко захворіла дитина, — розмірковує начальник управління Державної пенітенціарної служби Херсонщини полковник Олексій Луговський.

Херсонська область.