Чинного градоначальника Юрія Вілкула офіційно визнано переможцем виборів міського голови Кривого Рогу. Про це під час підсумкової конференції в понеділок повідомив глава міськвиборчкому Павло Гивель.
Одразу після оголошення результатів взаємні обвинувачення почали пред’являти провладні партії, які голосували за перевибори. А вже ввечері кандидат від 
«УКРОПу» Микола Колесник розмістив на своїй сторінці в соцмережах заяву, в якій від імені кандидатів, що програли, висловив категоричну незгоду з результатом виборів. Політик обвинуватив міського голову Юрія Вілкула в масштабному використанні адміністративного ресурсу 
й пообіцяв продовжити боротьбу.
«Ми, кандидати на посаду Криворізького міського голови: Бойченко Олег, Іванченко Інна, Колесник Микола, Крижов Олександр, Левицький Ігор, Семенченко Семен, Сова Світлана, робимо спільну заяву за результатами позачергових виборів Криворізького міського голови. Ми не визнаємо перемогу Юрія Вілкула. Ми вважаємо, що під прикриттям виборів фактично відбулося захоплення влади проросійськими силами.
Реванш Вілкула став можливий завдяки:
— підкупу і залякуванню доведених до зубожіння та відчаю людей;
— використанню брудних кремлівських технологій;
— тиску на працівників бюджетних установ міста;
— видачі по 500 гривень 160 тисячам криворізьких сімей, за які їм довелося розраховуватися своїм голосом на виборчих дільницях тощо.
Заявляємо про те, що ми будемо діяти спільно, рішуче і послідовно, спираючись на підтримку своїх прихильників — патріотів Кривого Рогу, яким висловлюємо щиру подяку за їх незламну позицію та прагнення позитивних змін у місті. Ми оприлюднимо всі факти фальшування командою Вілкула виборів у Кривому Розі. Вся країна, весь світ мають знати, якими брудними методами реваншисти—послідовники Януковича приходять до влади», — йдеться в заяві.

Дніпропетровськ.