Уже за десять хвилин після скликання загальних зборів коаліції (які проходили без преси) депутати стали виходити із сесійної зали. Бо не змогли домовитися.

Заступник голови фракції Блоку Петра Порошенка Олексій Гончаренко в коментарі журналістам повідомив, що фракція «Батьківщина» висунула нові вимоги і фракція БПП проведе засідання фракції, щоб їх обговорити. «Мова йде про перелік законопроектів, які вимагає «Батьківщина», — сказав О. Гончаренко. — Зборів поки що немає».

Лідер фракції «Народний фронт» Максим Бурбак зауважив, що почули позицію фракції БПП: що вони мають понад 150 підписів для формування нової коаліції. «Народний фронт» готовий підписатися під відновленням коаліції для того, щоб усе-таки закінчити зі штучно створеною політичною кризою, — сказав М. Бурбак. — Прем’єр-міністр вкотре заявляв, що він не тримається за посаду і готовий передати владу в країні, але треба спитати, хто її готовий взяти».

А Вікторія Сюмар додала, що «Народний фронт» готовий провести в будь-який день позачергове засідання парламенту за участю Президента України. «Це може відбутися вже в суботу, неділю або в понеділок, коли Президент буде в Україні, — сказала депутат. — Сьогодні нам важлива присутність Президента для того, щоб гарантувати стабільність всієї системи влади у країні».

«Арсеній Яценюк у момент підписання нової коаліційної угоди чи внесення змін до старої готовий піти зі свого поста. Він за нього не тримається», — додав Антон Геращенко.

«Батьківщина» ще раніше висунула своїх п’ять вимог для того, щоб проголосувати за нового прем’єра: спрощення оподаткування для малого та середнього бізнесу і для аграріїв, індексація зарплат і пенсій, скасування податку на пенсії, мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення, встановлення справедливих тарифів на житлово-комунальні послуги.

Фракції «Самопоміч» та Радикальної партії участі у перемовинах щодо переформатування парламентської коаліції та уряду вже не беруть.

Лідер фракції «Самопоміч» Олег Березюк в інтерв’ю журналістам зауважив, що фракція хоче бути вільною від тих «псевдозобов’язань», які нав’язують коаліціянти. «Ми пішли в опозицію для того, щоб бути в парламенті, працювати над законами, підтримувати ті законодавчі акти, які розвивають країну, і давати альтернативу тим, які її нищать», — сказав він.