Пропонують не карати за несплату житлово-комунальних послуг

Держава має створити окрему кредитну лінію для встановлення лічильників води і тепла в багатоквартирних будинках. Про це під час брифінгу наголосила народний депутат від фракції «Самопоміч» Альона Бабак.

«Сьогодні уряд обговорює економічну, фінансову політику в рамках співпраці з Міжнародним валютним фондом. Очікується підвищення ціни на газ (до рівня паритету з імпортом) та теплоенергію до 75 відсотків. Фракція «Самопоміч» не погоджується з таким підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги. Тому ми наполягаємо на створенні окремої кредитної лінії для встановлення лічильників води і тепла в багатоквартирних будинках. Це має бути зроблено протягом одного року», — сказала парламентарій.

Народний обранець вважає, що тарифи не повинні змінюватися щороку на певний індекс інфляції. Вони мають бути прив’язані до інвестиційних програм підприємств. Також треба врегулювати питання заборгованості за житлово-комунальні послуги і скасувати штрафні санкції для споживачів.

Чи вилучатимуть майно держчиновників за європейськими нормами?

Автори законопроекту, який передбачає конфіскацію майна державних чиновників, запропонували представникам дипломатичної місії Європейського Союзу в Україні створити робочу групу, щоб з’ясувати, чи відповідає цей документ європейським нормам. Про це під час брифінгу повідомив народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Іван Вінник.

Парламентарій нагадав, що днями деякі ЗМІ поширили коментар дипломатичної місії Європейського Союзу в Україні, який містив декілька визначень та оцінок, які, на жаль, не відповідають суті та змісту законопроекту. «У зв’язку з цим я, як розробник документа, офіційно звернувся через ЗМІ, а також з депутатським зверненням до дипломатичної місії ЄС в Україні Яна Томбінського стосовно зроблених коментарів. Адже те, що законопроект передбачає позасудову конфіскацію, — неправда. У ньому йдеться про конфіскацію майна, вкраденого державними службовцями, на підставі рішення суду», — наголосив народний обранець.

За його словами, законопроект розроблений у повній відповідності до європейського законодавства, рекомендацій Кримінальної конвенції про боротьбу з корупцією, Конвенції ООН проти корупції та низки інших рекомендаційних базових документів.