Перші кілька тисяч банок м’ясних консервів зійшли з конвеєра Тернопільського м’ясокомбінату. При їх виготовленні тут дотримуються колишніх гостівських стандартів і рецептур. Річ у тім, що колись місцевий м’ясо комбінат славився своєю продукцією далеко за межами України, її знали у багатьох містах СРСР, а палки сирокопчених ковбас відчиняли двері не одного чиновницького кабінету. Згодом комбінат занепав і багато років не працював. Реконструювати його взялася корпорація «Агропродсервіс». І ось перша продукція на потоці. Щороку тут виготовлятимуть 5 мільйонів умовних банок м’ясних консервів. Їх гуртова ціна відносно невисока, адже виготовляють консервацію з власної сировини. У чотирьох свинокомплексах «Агропродсервісу» вирощують більше ста тисяч поросят у рік. Згодом стануть до ладу цехи з виробництва ковбасних виробів та охолодженого м’яса. Паралельно корпорація створює гуртовий ринок, фірмові магазини своєї продукції не лише на Тернопільщині, а й в інших містах України. Загалом історія тернопільських масарів сягає сторічної давнини. Колись вони поставляли свою продукцію у крамниці Німеччини та Великобританії. Можливо, згодом ковбаси з тернопільською маркою можна буде побачити і на європейському ринку.

 

Людмила НАКОНЕЧНА.

 

Тернопільська область.

 

Голос України