Перші кілька тисяч банок м'ясних консервів зійшли з конвеєра Тернопільського м'ясокомбінату. Під час їхнього виготовлення тут дотримуються колишніх гостівських стандартів і рецептур. Колись місцевий завод славився своєю продукцією далеко за межами України, її знали у багатьох містах СРСР. Згодом комбінат занепав і багато років не працював. Реконструювала його корпорація "Агропродсервіс". І ось перша продукція на потоці. Щороку тут виготовлятимуть п'ять мільйонів умовних банок м'ясних консервів. Їх гуртова ціна відносно невисока, адже виробляють консерви з власної сировини. У чотирьох комплексах "Агропродсервісу" вирощують понад сто тисяч свиней на рік. Згодом стануть до ладу цехи з виробництва ковбасних виробів та охолодженого м'яса. Паралельно корпорація створює гуртовий ринок, фірмові магазини. Колись з Тернопільщини постачали м'ясну продукцію до Німеччини та Великої Британії. Можливо, ковбаси з місцевою маркою можна знову буде побачити на європейському ринку.

Людмила НАКОНЕЧНА.

Тернопільська область. 

 

Голос України