Фахівці з питань надання адміністративних послуг стали першими учасниками навчальної програми в рамках проекту «ПУЛЬС» Парламентського офісу місцевого самоврядування.

Парламентський офіс місцевого самоврядування, який було створено за ініціативою всеукраїнських асоціацій місцевого самоврядування та Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана, започаткував серію навчальних практикумів для посадових осіб місцевого самоврядування на підтримку реформи децентралізації. Програма реалізується спільно з Асоціацією міст України в рамках проекту «ПУЛЬС», що впроваджується за підтримки USAІD.
Першими учасниками програми стали фахівці з питань надання адміністративних послуг об’єднаних територіальних громад, малих міст, міст обласного значення та обласних центрів.
Учасники практикуму, який розпочався 17 березня у Верховній Раді України, зможуть детально обговорити рішення, прийняті парламентом, з метою розширення повноважень органів місцевого самоврядування у сфері надання послуг громадянам, поділитися власним досвідом та внести пропозиції щодо подальшого вдосконалення законодавства в зазначеній сфері.
Перед учасниками семінару виступили в.о. керівника апарату Верховної Ради України Володимир Слишинський, його заступник Олександр Мартиненко, виконавчий директор Асоціації міст України Мирослав Пітцик.
Крім того, учасники семінару ознайомилися на практиці з роботою Центру надання адміністративних послуг Святошинського району міста Києва.
Відбудеться також обговорення проблеми підвищення якості надання адміністративних послуг і його законодавчого регулювання з представниками секретаріатів комітетів Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування і з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України.
За результатами зазначеного практикуму його учасниками та організаторами будуть підготовлені рекомендації щодо подальшого законодавчого забезпечення з питань надання адміністративних послуг.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.