Перші кілька тисяч банок м’ясних консервів зійшли з конвеєра Тернопільського м’ясокомбінату. Під час їх виготовлення тут дотримуються колишніх ГОСТівських стандартів і рецептур. Колись місцевий завод славився своєю продукцією далеко за межами України, її знали у багатьох містах СРСР. Згодом комбінат занепав і багато років не працював. Реконструювала його корпорація «Агропродсервіс». І ось перша продукція на потоці. Щороку тут виготовлятимуть 5 мільйонів умовних банок м’ясних консервів. Їх гуртова ціна відносно невисока, адже виробляють консерви з власної сировини. У чотирьох комплексах «Агропродсервісу» вирощують понад сто тисяч свиней на рік. Згодом стануть до ладу цехи з виробництва ковбасних виробів та охолодженого м’яса. Паралельно корпорація створює гуртовий ринок, фірмові магазини. Колись з Тернопільщини поставляли м’ясну продукцію до Німеччини та Великобританії. Можливо, ковбаси під місцевою маркою можна буде знову побачити на європейському ринку.
Тернопільська область.
116
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1Комітет з питань бюджету інформує про основні підсумки роботи за 2024 рік 70
-
2Оголошується набір до Молодіжної ради при Голові українського Парламенту 68
-
3Тижневі освітянські та наукові новини від Комітету з питань освіти, науки та інновацій 63
-
4Мешканці громад тепер можуть впливати на перерозподіл місцевих бюджетів, а депутати зобовʼязані звітувати перед ними 52
-
58 січня Україна відзначає 90-ту річницю з дня народження Василя Симоненка 51