Ворог продовжує використовувати проти наших бійців зброю великого калібру. За даними прес-центру АТО, останню добу Авдіївка і Зайцеве — найгарячіші ділянки лінії розмежування на сході країни. Терористи б’ють із великокаліберних мінометів та артилерії. Загалом за добу зафіксовано 72 ворожі обстріли.

«Неспокійно було і на Луганщині. Тут по позиціях наших бійців у Новозванівці працював АГС, а біля Щастя цілив ворожий снайпер. Злочином проти цивільного населення став обстріл по західній околиці Новоолександрівки. Проросійські найманці навмисно декілька хвилин поливали з гранатомета по будинках цивільних мешканців», — зазначив речник штабу АТО Віктор Шубец.
Як повідомив ЗМІ представник Головного розвідувального управління Міністерства оборони Вадим Скібіцький, очевидних ознак підготовки російсько-терористичними військами широкомасштабного наступу в зоні АТО немає.
«Бойовики готуються лише на окремих напрямках до активних бойових дій. Відбувається посилення артилерійських підрозділів на передових позиціях за рахунок перекидання бронетехніки — особливо з Донецька, Макіївки, Горлівки, маріупольського напрямку. Ми активно співпрацюємо з розвідками країн-партнерів. Військово-політичне керівництво країн Західної Європи має інформацію, як діють перший і другий армійські корпуси, як влаштована система управління і контролю з Південного військового округу ЗС РФ на нашій території, і чому ці два армійські корпуси є корпусами російських окупаційних військ», — наголосив Вадим Скібіцький.