У М’янмі склав присягу новий президент Тхін Чжо — перший цивільний лідер країни за останні 50 років. Церемонія стала завершальним етапом переходу влади до Національної ліги за демократію (НЛД), яка перемогла на виборах у листопаді минулого року.

Тхін Чжо — 69-річний професор університету і письменник, член опозиційної партії НЛД і довірена особа її голови лауреата Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжі.
Як повідомляє Euronews, сама Аун Сан Су Чжі, згідно з нещодавно за-провадженими конституційними обмеженнями, не могла обійняти президентську посаду, оскільки в її дітей — іноземне громадянство. Однак очікується, що саме вона фактично керуватиме урядом і впливатиме на політику країни сильніше за президента.
Цікаво, що Аун Сан Су Чжі посіла в кабінеті одразу чотири міністерські позиції — посади міністра закордонних справ, міністра в адміністрації президента, міністра освіти і міністра у справах енергетики.
Новий уряд М’янми розпочне свою роботу з 1 квітня.
Урочиста церемонія відбулася в будівлі Національних законодавчих зборів М’янми в Нейпідо і транслювалася провідними телеканалами республіки