Понад 50 обстрілів упродовж останньої доби зафіксували наші військові на Донбасі. За даними прес-центру АТО, окупант переважно атакував на донецькому та маріупольському напрямках. Найбільше провокацій поблизу Авдїївки. В районі донецького аеропорту терористи били по Пісках та Опитному. На Луганщині бойовики обмежилися провокаціями зі стрілецької зброї, гранатометів і кулеметів великого калібру в районі Трьохізбенки.

Що нині відбувається на передовій, розповів боєць однієї з механізованих бригад ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Ситуація складна. Бойовики гатять із мінометів різного калібру. Останньої ночі активно використовували артилерію 122 мм. Поруч позиції наших побратимів накрили з гаубиць 152 мм. Більшу частину доби перебуваємо в окопах. Схоже, ситуація ускладнюватиметься. Адже РФ стягнула на передову важку артилерію — «Гради», гаубиці. Вночі активно нишпорять диверсійні групи. Працюють справжні професіонали. В них кулемети з глушниками, спеціальні рації. Засікти їх непросто. Однак як з ними воювати, ми знаємо. Нині обладнуємо свої позиції -окопуємося глибше. Відповісти ворогу в нас є чим, чекаємо наказу».
Як повідомили в ГУР Міноборони, між населеними пунктами Макіївка та Ясинувата виявлено 4 ворожі гаубиці «Гіацинт» калібру 152 мм. «Важке озброєння розміщене на бойових позиціях НЗФ на відстані близько 8 кілометрів від лінії розмежування, що є значним порушенням міжнародних домовленостей. Ворог активно використовує важку зброю з метою обстрілів позицій сил АТО», — повідомили в силовому відомстві.